Om mig

 

 

Jag är humorförfattare med rätt stark betoning på revy, men har också bidragit med manus till flera tv-program och gett ut barnböcker.

REVY:

Över 120 revysällskap runt om i landet har någon gång begagnat sig av texter jag skrivit och hos flera av revyerna är jag en tämligen återkommande medförfattare. Jag började att skriva för Växjörevyn som jag fortfarande betraktar som min hemmarevy. Under 2003-2011 var jag huvudförfattare till Vallbyrevyn i Västerås, en revy som jag också drev som producent de första åren. 

Under 2016-2017 bidrog jag till Dramatens kabaré Improvisation på slottet. Tidigare har jag bland annat haft med texter i Chinarevyn på Chinateatern och Lorrys revy på Oscarsrevyn. Främst förekommer mina texter hos revysällskap runt om i landet, så väl professionella produktioner som amatörrevyer.

Artikel om mig i Ystads Allehanda

 

TV:

Detta har hänt (SVT)
Hon & Han (Kanal 5)
Lorry (SVT)
Grogg (SVT)

Revy-Sverige (SVT)
Reuter & Skoog (SVT)
Melander & co (SVT)
Livet är en fest (TV3)
Röd avgång (TV3)
The Båttom is Nådd (SVT)
Humor i Public service (SVT)

Revy-SM (SVT)

Växjörevyn (SVT)

 

Böcker:

Vem är vem i svensk humor (2006)

Hitta fakta (2007)

Fånigheter (2009)

Folk som inte vet vad de håller på med (2013)

Skruva den som Henry (2016)

Passa som Staffan Olsson (2016)

Kontra som Alex (2017)

Övrigt:

Mottog från Povel Ramel utmärkelsen Povels Penna 2000. Tillsammans med Eskilstunarevyn fick jag 2013 utmärkelsen Karl Gerhard-hatten som delas ut av Karl Gerhard-sällskapet och Lokalrevyer i Sverige..

Född 1964, arbetar som journalist.

Några recensionsomdömen:

”Växjörevyn håller en hög och jämn standard både tack vare den professionella ensemblen och huvudtextförfattaren Staffan Bjerstedts genomgående roliga texter”

Smålandsposten om Växjöreyn 2 januari 2016

”… krävs det klipska textförfattare som Staffan Bjerstedt för att lyfta komiken till intressantare höjder, både textmässigt och innehållsligt”.